maandag, maart 13, 2006

Je bent wat je denkt


Er wordt gezegd dat een gedachte de wereld kan beheersen. Het denken vindt altijd een uitweg als actie.
De mens is wat hij de hele dag door denkt.
Leer een heilzaam respect en ontzag te hebben voor uw denkvermogen. Uw gezondheid, uw geluk, het succes dat u in uw leven hebt en uw gemoedsrust, worden allemaal in hoge mate bepaald door de mate waarin u zich bewust bent van de kracht van uw denken.
Gedachten zijn in feite "dingen" en hebben de neiging zichzelf te verwerkelijken. Uw gedachte is een mentale vibratie en als zodanig energie.
Uw handelingen zijn slechts de uiterlijke, objectieve uitdrukkingen en manifestaties van uw individuele denken.
Als uw denken wijs is, zult u verstandig handelen.
Op het moment dat u een gedachte formuleert er er aandacht aan schenkt, activeert u de latente kracht ervan. William Shakespeare zei: "Onze gedachten zijn van onszelf, hun doeleinden in geen geval."

Denk steeds over dingen die waarachtig liefdevol en verheffend zijn en wees verzekerd van het gezag van uw denken. Geloof in de kosmische kracht ervan, dan zult u ontdekken dat uw denken zich verwerkelijkt.
Alles wat u waarachtig doorvoelt en denkt, zal zich in uw leven manifesteren: uw denken en voelen scheppen uw lot.

Met betrekking tot uw denken, is voelen hetzelfde als emotionele betrokkenheid. Als u op intense manier betrokken bent bij uw beroep, uw werk of een bijzondere opgave, zult u succes hebben - omdat u er van harte mee bezig bent. U doorvoelt dan de realiteit van uw gedachten; u "denkt met uw hart".

Ingestuurd door W. Eeman